- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Kisiel wiśniowy dla alergika :)
Ostatnio Emilce w sklepie kupiłam gotowy kisiel. Jednak coś ją z niego uczuliło, bo miała bóle brzucha. Kolejnego dnia poprosiła mnie ponownie o niego. I zdecydowałam zrobić jej taki domowy. Mały smakosz ocenił go jako pyszny 🙂
A czy Wasze dzieci lubią kisiel?
Składniki na kisiel wiśniowy:
- 200 g mrożonych wiśni
- 200 ml wody
- 1 łyżka cukru trzcinowego lub innego słodziwa
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- truskawki lifolizowane do smaku
Przepis na kisiel wiśniowy:
- Wiśnie gotować w 100 ml wody przez 10 minut.
- Po ugotowaniu dokładnie zblendować i dodać cukier trzcinowy.
- W 100 ml zimnej wody dodać 2 łyżki skrobi ziemniaczanej i dokładnie wymieszać.
- Do gotującego kisielu dodać mieszankę wody z mąka i mieszać aż do momentu zgęstienienia.
- Do smaku można dodać lifolizowane truskawki.
bez glutenu
bez mleka
bezglutenowe
kisiel wiśniowy
podwieczorek
przepis na kisiel
szybki podwieczorek
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz