Przepis na bezglutenowe brownie z fasoli


Dzisiaj przychodzę do z Was z szybkim przepisem na brownie  😀

Fasola czerwona zawiera dużo wapnia więc jeśli Wasz alergik ją może to warto skorzystać z tego przepisu. Emilka oceniła je jako pyszne. 

Czy ktoś z Was będzie chciał wypróbować przepis?  😀


Składniki na bezglutenowe brownie z fasoli:

  • 1 puszka fasoli  czerwonej
  • 3 mniejsze dojrzałe banany
  • 2 łyżki karobu 
  • 4 łyżki siemienia lnianego mielonego (użyłam z firmy lenvitol)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej 


Przepis na bezglutenowe brownie z fasoli:

  1.  Fasolę odsącz i wypłucz w zimnej wodzie. 
  2.  Do miski umieść fasolę,  banany,  karob,  sodę oczyszczoną i siemię lniane. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. 
  3. Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni (góra-dół) przez 40 minut.

Komentarze