Dzisiaj przychodzę do z Was z szybkim przepisem na brownie 😀
Fasola czerwona zawiera dużo wapnia więc jeśli Wasz alergik ją może to warto skorzystać z tego przepisu. Emilka oceniła je jako pyszne.
Czy ktoś z Was będzie chciał wypróbować przepis? 😀
Składniki na bezglutenowe brownie z fasoli:
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 3 mniejsze dojrzałe banany
- 2 łyżki karobu
- 4 łyżki siemienia lnianego mielonego (użyłam z firmy lenvitol)
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Przepis na bezglutenowe brownie z fasoli:
- Fasolę odsącz i wypłucz w zimnej wodzie.
- Do miski umieść fasolę, banany, karob, sodę oczyszczoną i siemię lniane. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj.
- Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni (góra-dół) przez 40 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz