- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na rogaliki z dżemem. Ostatnio co jakiś czas do nich wraca. Mały smakosz bardzo je polubił.
Czy ktoś z Was będzie chciał wypróbować przepis? 🙂
Składniki na rogaliki dla alergika:
- 100 g mąki owsianej bezglutenowej
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 40 g siemienia lnianego mielonego (użyłam z firmy lenvitol)
- 4 łyżki ksylitolu
- 7 g drożdży suszonych
- 200 ml wody (o temperaturze ok. 35 stopni)
- 30 g oleju rzepakowego
Przepis na rogaliki dla alergika:
- Do miski wsyp wszystkie suche składniki: mąka owsiana, skrobia ziemniaczana, ksylitol, drożdże suszone, siemię lniane. Dokładnie je wymieszaj.
- Przygotuj 200 ml wody o temperaturze ok. 35 stopni. Wlewaj wodę stopniowo i mieszaj cały czas mikserem. Następnie dodaj olej rzepakowy i ponownie wymieszaj mikserem. Odstaw ciasto na godzinę do wyrośnięcia.
- Obsyp stolnicę skrobia ziemniaczana. Ciasto zrób na płasko. Odbij okrąg z talerza. Podziel ciasto na 8 trójkątów. Każdy trójkąt posmaruj dżemem i zawiń od podstawy do czubka trójkąta 🙂
- Piec w temperaturze 200 stopni (góra-dół) przez 20 minut.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz