- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Owoce zapiekane pod bezglutenową kruszonką 🙂
Emilka bardzo lubi ten deser. A największym jego fanem jest mój mąż 😉 ma fajne połączenie słodko-kwaśne.
A jaki jest Wasz ulubiony deser? 🙂 Lubicie takie słodko-kwaśne połączenia?
Składniki na bezglutenowe owoce zapiekane pod kruszonką:
- 300 g dowolnych owoców (u mnie zazwyczaj są to jagody lub borówki)
- ok. 6 łyżek płatków owsianych bezglutenowych
Składniki na kruszonkę:
- 100 g mąki owsianej bezglutenowej
- 30 g zimnego oleju rzepakowego
- 1 łyżka cukru trzcinowego lub innego słodziwa
Przepis na kruszonkę: Wszystkie składniki wymieszać przy użyciu łyżki.
Przepis na bezglutenowe owoce zapiekane pod kruszonką:
- Przygotować najpierw kruszonkę. Wymieszać dokładnie mąkę owsianą, zimny olej rzepakowy i cukier trzcinowy.
- Jeśli mamy owoce mrożone to na wolnym ogniu w małej ilości wody wolno je gotować przez ok. 10 minut.
- Naczynie żaroodporne wyłożyć płatkami owsianymi. Ilość zależna od wielkości naczynia żaroodpornego. U mnie to było 6 łyżek płatków. Umieścić owoce na płatkach owsianych. Na owoce nałożyć kruszonkę.
- Piec w temperaturze 180 stopni (góra-dół) przez 40 minut.
bez jajek
bez mleka
bezglutenowe owoce zapiekane pod kruszonką
bezglutenowy deser
owoce zapiekane pod kruszonką
podwieczorek
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz