- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Placki z kaszą jaglaną i gruszką 🙂 (jeśli spodobał Ci się przepis to będę wdzięczna za polubienie postu 😊)
Przychodzę dzisiaj do Was z kolejnym przepisem, który jako kolejny zdobył największą ilość głosów w ostatniej ankiecie.
Jak na razie bez oceny małego smakosza, bo nie chciała jeszcze ich zjeść. Mówi, że na kolację spróbuję 😉 Mi smakują a mąż to już zupełny fan tych placków 😀
Emilka kaszy jaglanej samej nie zje to liczę, że może chociaż w tych plackach jej spodoba 🙂 najbardziej lubi jedynie tą gryczaną.
A jaka kasza przez Wasze dzieci jest najbardziej lubiana?
Składniki na placki z kaszą jaglaną i gruszką:
- 50 g kaszy jaglanej (surowa)
- 2 mniejsze gruszki (każda po ok. 150 g)
- 50 g mąki ryżowej
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżka siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
Przepis na placki z kaszą jaglaną i gruszką:
- Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Przygotować zastępnik jajka: łyżkę siemienia lnianego wymieszać z 3 łyżkami gorącej wody.
- Do ostudzonej kaszy dodać mąkę ryżową, skrobie ziemniaczaną, zastępnik jajka oraz startą gruszkę na grubych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
- Na łyżeczce oleju rzepakowego smażyć placki z każdej strony do zarumienia. Smażyć po ok. 4-5 minut z każdej strony. Kolejne placki smażyć już na suchej patelni.
bez glutenu
bez jajek
bez mleka
bezglutenowe placki
dieta bezglutenowa
placki na słodko
placki z kaszą jaglana
podwieczorek
śniadanie
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz