- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Naleśniki bez mleka, bez jajek i bez glutenu w smaku przypominające ciasteczko 😀
Dzisiaj przychodzę do Was już z obiecanym przepisem. Tym razem bez oceny małego smakosza, bo jeszcze ma ciągle alergię na kokos.
Inspiracja na ten przepis przyszła mi w momencie zobaczenia tego jogurtu kokosowego 😊 Tak w sam sobie jogurt kokosowy mi nie smakuje, ale w tych naleśnikach to pyszne połączenie.
A czy Wy wykorzystujecie jogurt kokosowy w swojej kuchni?
Składniki na bezglutenowe naleśniki ciasteczkowe:
- 100 g mąki ryżowej
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka karobu
- 100 ml napoju owsianego bezglutenowego lub innego roślinnego
- 1 opakowanie 160 g jogurtu kokosowego z lidla
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Przepis na bezglutenowe naleśniki ciasteczkowe:
- Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki: mąka ryżowa, mąka kukurydziana, karob.
- Dodać napój roślinny, jogurt kokosowy oraz łyżkę oleju. Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Odstawić ciasto do zgęstienia na 10 minut.
- Smażyć naleśniki po ok. 4 minuty z każdej strony do zarumienia. Patelnię najpierw nagrzać na łyżeczce oleju rzepakowego, następnie ręcznikiem papierowym zetrzeć olej. I smażyć wszystkie naleśniki na suchej patelni.
bez glutenu
bez jajek
bez mleka
bezglutenowe naleśniki
naleśniki
naleśniki ciasteczkowe
naleśniki dla alergika
śniadanie dla alergika
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz