- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Szybki przepis na krem z pietruszki i gruszki 😊
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepis, który został wybrany w ostatniej ankiecie. Emilka ma alergię na pietruszkę i dlatego oceny dania nie mogła przeprowadzić. Co prawda wracamy co 6 miesięcy z zalecenia naszego gastrologa do produktu, który uczula. Jednak jak słyszy pietruszka to zdecydowania odmawiania zjedzenia takiego dania.
Słyszałam, że niektóre dzieci jakoś instynktownie odmawiają produktu uczulającego. Czy zauważyliście coś takiego u swoich małych smakoszów? :)
Składniki na krem z pietruszki i gruszki:
- ok. 300 g pietruszki (tak pietruszki, waga przed obraniem)
- 0,5 gruszki
- szczypta pieprzu
- 500 ml bulionu warzywnego lub wody
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
Przepis na krem z pietruszki i gruszki:
1. Pietruszkę pokroić w kostkę. Na łyżeczce oleju smażyć pietruszkę przez ok. 2 minuty.
2. Gruszkę pokroić na kawałki i usunąć z niej gniazdo nasienne. Dodać do garnka z pietruszką i smażyć przez kolejne 2 minuty.
3. Wlać bulion lub wodę, doprawić pieprzem i gotować do miękkości przez ok. 15 minut.
4. Zblendować zupę na gładki krem. Zupę podać z pieczywem.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz