Przepis na krem selera i jabłka

 Krem z selera z dodatkiem jabłka i pietruszki  🙂 

Przychodzę dzisiaj do Was z obiecanym przepisem na krem z selera. Emilka jeszcze ma alergie na jabłka to nie mogła spróbować. I być może nadal ma na pietruszkę i seler. 

Co jakiś czas z zalecenia gastrologa wracamy do tego co uczuliło, żeby sprawdzić czy alergia minęła. Jednak białych zup nie chce jeść 🙂

Zupa jest szybka w przygotowaniu i jem ją z chlebem 🙂 Wagi produktów podana są przed obraniem. 

Czy lubicie takie zupy krem? 🙂 czy wolicie bardziej tradycyjne?


Składniki na krem z selera i jabłka: 

  • 1 seler (300 g) 
  • 2 pietruszki  (160g) 
  • 1 por
  • 0.5 jabłka 
  • 3 szklanki wody (750 ml) 
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego


Przepis na krem z selera i jabłka: 

  1.  Pietruszkę, seler, por pokroić na kawałki. 
  2.  Warzywa gotować w wodzie przez 30 minut. 
  3. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone jabłko bez skórki. 
  4.  Dodać olej i zblendować zupę na gładki krem. 






Komentarze