- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Gulasz paprykowy z kurczakiem i kaszą gryczaną :) (możesz zapisać sobie na później, żeby nie umknęło poprzez flagę w prawym dolnym rogu zdjecia)
Przychodzę dzisiaj do Was z obiecanym przepisem na gulasz paprykowy. W przepisie wykorzystuje też napój kokosowy, ale można go pominąć. I wtedy danie można zagęścić w wodzie. Kolejnym razem sprawdzę jak to wyjdzie z napojem owsianym i dam Wam jeszcze znać :)
Jak Wam podoba się gulasz w takiej wersji? :)
Składniki na gulasz paprykowy z kurczakiem i kaszą gryczaną:
- 300 g filetu z piersi kurczaka
- 3 małe papryki
- 3 średnie ziemniaki
- 1 szklanka bulionu warzywnego lub wody
- 0,5 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- szczypta pieprzu
- szczypta kurkumy
- 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej lub z skrobi z tapioki
Przepis na gulasz paprykowy z kurczakiem i kaszą gryczaną:
1. Kaszę gryczaną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Kurczaka zamarynować w oleju i dodać przyprawy: kurkuma, pieprz i słodka mielona papryka. Odstawić do lodówki na 30 minut.
3. Paprykę i ziemniaki pokroić na kawałki.
4. Na łyżeczce oleju smażyć przez chwilę pokrojone warzywa i mięso. Zalać wszystko szklanką bulionu warzywnego lub wody. Dusić pod przykryciem przez 30 minut.
5. W 0,5 szklanki mleka kokosowego dokładnie wymieszać 2 łyżki skrobi ziemniaczanej. Przelać do sosu stopniowo mieszając aż do uzyskania konsystencji sosu.
6. Danie podać z kaszą gryczaną.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz