- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Gofry bananowe bez glutenu, bez mleka, bez jajek 😀
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na gofry bananowe 😊 Emilka oceniła je jako pyszne 😉
Gdybyście potrzebowali zamiany mąki z powodu alergii to dajcie znać w komentarzu i doradzę inną, którą można by użyć 😀
Jak Wam podobają się gofry w takiej wersji? 😊
Składniki na bezglutenowe gofry bananowe:
- 1 mały banan
- 0,5 szklanki napoju owsianego
- 7 łyżek mąki owsianej bezglutenowej
- 7 łyżek mąki jaglanej
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Przepis na bezglutenowe gofry bananowe:
- Do miski umieścić banana i napój owsiany. Składniki dokładnie zblendować.
- Dodać mąkę owsianą, mąkę jaglaną, mąkę kukurydzianą. Ponownie wszystko dokładnie zblendować. Odstawić ciasto do zgęstienia na ok. 5-10 minut. Powstanie gęste ciasto.
- Włączyć gofrownice i nagrzewać tak przez 2 minuty. Następnie chochlą nałożyć ciasto i rozprowadzić ciasto wypukłą stroną łyżki. Piec tak 7-10 minut zależnie od mocy gofrownicy.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz