Przepis na bezglutenowe gofry bananowe

 Gofry bananowe bez glutenu, bez mleka, bez jajek 😀

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na gofry bananowe 😊  Emilka oceniła je jako pyszne 😉

Gdybyście potrzebowali zamiany mąki z powodu alergii to dajcie znać w komentarzu i doradzę inną, którą można by użyć 😀

Jak Wam podobają się gofry w takiej wersji? 😊


Składniki na bezglutenowe gofry bananowe:

  • 1 mały banan
  • 0,5 szklanki napoju owsianego
  • 7 łyżek mąki owsianej bezglutenowej
  • 7 łyżek mąki jaglanej
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka oleju rzepakowego


Przepis na bezglutenowe gofry bananowe:

  1. Do miski umieścić banana i napój owsiany. Składniki dokładnie zblendować.
  2. Dodać mąkę owsianą, mąkę jaglaną, mąkę kukurydzianą. Ponownie wszystko dokładnie zblendować.  Odstawić ciasto do zgęstienia na ok. 5-10 minut. Powstanie gęste ciasto. 
  3. Włączyć gofrownice i nagrzewać tak przez 2 minuty. Następnie chochlą nałożyć ciasto i rozprowadzić ciasto wypukłą stroną łyżki. Piec tak 7-10 minut zależnie od mocy gofrownicy. 



Komentarze