- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Racuchy drożdżowe z jabłkami bez mleka, bez jajek i bez glutenu 🙂
Dzisiaj przychodzę do Was jeszcze z ostatnim przepisem w tym roku 🥰 Zdobył on największą liczbę głosów w ankiecie na instagram 🙂Emilka ma alergie na jabłka to jej robię w wersji z gruszką i wychodzą tak samo pyszne 🙂
Mąkę uniwersalna z bezglutenu można kupić w Auchan. Z mąki uniwersalnej z balvitenu też wyjdą, ale ciasto będzie bardziej kleiste. Mąkę z balvitenu kupiłam ostatnio w Lidlu 🙂
A jak u Was przygotowania do Sylwestra? U nas to Emilka najlepiej przygotowana 🤭 Ma już swój układ taneczny gotowy i nie może się doczekać otwarcia swojego szampana z psim patrolem 😉
Składniki na racuchy drożdżowe z jabłkiem bez mleka i bez jajek:
- 2 jabłka
- 200 g mąki uniwersalnej bezglutenowej z firmy bezgluten
- 4 g drożdży instant
- 250 ml napoju owsianego
- olej rzepakowy
Przepis na racuchy drożdżowe z jabłkiem bez mleka i bez jajek:
1. Pokroić jabłka na kawałki.
2. Mąkę wymieszać z drożdżami. Napój owsiany lekko podgrzać ( tak żeby temperatura wynosiła ok. 30 stopni) i dodać do pozostałych składników. Wymieszać dokładnie mikserem.
3. Ciasto odstawić wyrośnięcia pod przykryciem na 30 minut.
4. Kawałki jabłka obtoczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym do zarumienienia z każdej strony. Smażyłam po 4 racuchy na łyżeczce oleju rzepakowego.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz