- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Kotlet drobiowy bez mleka, bez jajek i bez glutenu 🙂
Dzisiaj mam dla Was propozycje obiadowa 🙂 Emilka widząc tego kotleta z początku była sceptycznie do niego nastawiona. Ostatecznie zdecydowała spróbować i była aż zaskoczona, że to takie dobre. 🙂
Czy ktoś skusi się na taki obiad? 🥰
Podana porcja jest dla 1 dorosłej osoby 🙂
Składniki na kotlet drobiowy:
- 100 g filetu z piersi kurczaka
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 4 łyżki bułki tartej bezglutenowej
- 4 łyżki mąki uniwersalnej bezglutenowej
- szczypta pieprzu
- 5 łyżek zimnej wody
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego
Przepis na kotlet drobiowy:
- Filet z kurczaka obtoczyć w folii spożywczej i potłuc go do cienkiego plastra. Przekroić na pół, żeby były 2 kotlety.
- Przygotować 3 miseczki. Do 1 miski umieścić mąkę uniwersalna z bezglutenu. W drugiej wymieszać 2 łyżki mąki kukurydzianej z 5 łyżkami zimnej wody (to będzie jako zastępnik jajka)i dodać tu szczyptę pieprzu. W 3 misce umiescić mąkę uniwersalna bezglutenową.
- Kotleta obtoczyć najpierw w mące uniwersalnej bezglutenowej, następnie w mieszance mąki kukurydzianej z wodą a na końcu w bułce tartej. Odłożyć na talerz.
- Kotleta smażyć na oleju rzepakowym po ok. 5-7 minut z każdej strony na średnim ogniu.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz