- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Udka pieczone na ryżu z warzywami 🙂 to taki pomysł na szybki obiad z tych, które same się robią.
Podana porcja jest dla 2 osób dorosłych i 1 dziecka. Emilce jedynie daliśmy ryż i warzywa zupełnie osobno 😉
Czy ktoś się skusi na taki obiad? 🙂
Jedna porcja dla dorosłej osoby zawiera:
Energia: 591 kcal
Białko: 42.2 g
Tłuszcz: 21.3 g
Węglowodany: 55.6 g
Składniki na udka pieczone na ryżu z warzywami:
- 2 udka z kurczaka (ok. 200 g każde)
- 500 ml wody
- łyżeczka słodkiej papryki
- szczypta pieprzu mielonego
- szczypta kurkumy
- 1.5 woreczka ryżu basmati
- opakowanie warzyw mrożonych na patelnię
- łyżeczka oleju rzepakowego
Przepis na udka pieczone na ryżu z warzywami:
- Udka zamarynować: łyżeczka oleju rzepakowego z 0.5 łyżeczki papryki słodkiej, szczypta kurkumy i szczypta pieprzu. Odstawić na godzinę lub dłużej do lodówki.
- 500 ml gorącej wody wymieszać z 0.5 łyżeczki słodkiej papryki i odrobina pieprzu.
- Ryż wsypać do naczynia żaroodpornego. Na ryż wyłożyć warzywa mrożone i udka z kurczaka. Zalać warzywa i ryż 500 ml gorącej wody.
- Piec w temperaturze 180 stopni (termoobieg) przez godzinę.
pieczone udka z kurczaka
ryż basmati
szybki obiad
szybkie przepisy
udka pieczone na ryżu
udka z kurczaka
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz