- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Krem z pieczonej papryki z dodatkiem marchewki 🙂Inspiracją do tego przepisu był ostatni obiad w restauracji roślinnej. Tam jedynie było w wersji z pomidorami.
Przepis jest szybki w przygotowaniu i robiony na bulionie warzywnym 🙂 Pietruszkę, która zostanie z bulionu można wykorzystać na sos ziemniaczano-pietruszkowy podany z ugotowanym mięsem.
A jaka jest Wasza ulubiona zupa? 🙂
Wartości odżywcze dla zupy:
Energia: 223 kcal
Białko: 10.8 g
Tłuszcz: 3.1 g
Węglowodany: 59.6 g
Składniki na krem z pieczonej papryki:
- 3 małe czerwone papryki
- 2 małe pietruszki
- 4 średnie marchewki
- 1 litr wody
- 0.5 małej cebuli
- 1 liść laurowy
Przepis na krem z pieczonej papryki:
- Przygotować bulion warzywny. Do 1 litra wody umieścić pokrojone marchewki, pietruszki, cebulę, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować przez 40 minut.
- Upiec papryki w całości w temperaturze 180 stopni (termoobieg) przez 30 minut.
- Z bulionu wyciągnąć pietruszkę, cebulę, liść laurowy i ziele angielskie.
- Paprykę obrać ze skóry, wydrążyć i wrzucić do bulionu.
- Gotować z marchewki i paprykę przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodać słodkiej papryki.
- Zblendować zupę na gładki krem.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz