- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Krem z dyni z pomarańczą poleca się na jesienne popołudnie- koniecznie zapisz sobie na później :) (chorągiewka po prawej stronie)
Danie jest całkiem szybkie w przygotowaniu :) Dynię hokkaido najpierw piekę w całości. Dzięki temu jest ją potem łatwiej obrać na kawałki.
W wersji z jabłkiem też super smakuje. Wtedy zamiast pomarańczy należy dodać 2 małe jabłka pokrojone na kawałki.
A jakie jest są Wasze ulubione dania z dynią? :)
Wartości odżywcze dla zupy:
Energia: 445 kcal
Białko: 19.3 g
Tłuszcz: 4.4 g
Węglowodany: 121.4 g
Składniki na krem z dyni z pomarańczą:
- 500 ml wody lub bulionu warzywnego
- 1 dynia hokkaido
- 0.5 wyciśniętego soku z pomarańczy
Przepis na krem z dyni z pomarańczą:
1) Dynię hokkaido upiec w całości w 180 stopni (termoobieg) przez 25 minut.
2) Dynię obrać ze skóry i pokroić na kawałki.
3) Do 500 ml wody umieścić pokrojoną dynię i gotować przez 15 minut.
4) Wycisnąć sok z połowy pomarańczy i dodać do zupy. Gotować jeszcze przez 5 minut.
5) Wszystkie składniki zblendować na gładki krem.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz