- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Ciasteczka amarantusowe z karobem :)
Mam dzisiaj dla Was przepis na szybkie ciasteczka amarantusowe. Emilce bardzo smakują i mówi, że to kakaowe ciasteczka. Potrzeba tylko kilka składników i są szybkie w przygotowaniu :)
Amarantus ekspandowany kupuje w rossman z dobrej kalorii. Karob można znaleźć w dziale zdrowej żywności np w Careffour lub w Auchan. Karob jest mączką chleba świętojańskiego i w smaku przypomina kakao.
Czy ktoś się skusi na takie ciasteczka? :)
Składniki na bezglutenowe ciasteczka amarantusowe:
- 50 g amarantusa ekspandowanego
- 3 łyżki sproszkowanego karobu
- 50 ml napoju owsianego bezglutenowego lub innego roślinnego
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 3 łyżki gorącej wody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przepis na bezglutenowe ciasteczka amarantusowe:
1) Wymieszać wszystkie suche składniki: amarantus ekspandowany, proszek do pieczenia i karob.
2) Przygotować zastępnik jajka: wymieszać dokładnie łyżkę siemienia lnianego z 3 łyżkami gorącej wody.
3) Do suchych składników dodać przygotowany zastępnik jajka, napój owsiany. Wszystko dokładnie wymieszać.
4) Uformować ciasteczka i wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni (termoobieg) przez 10 minut.
amarantus
bez glutenu
bez mleka
bezglutenowe ciasteczka
ciasteczka
ciasteczka amarantusowe
ciasteczka bez jajek
ciasteczka z karobem
karob
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz