- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Bezglutenowe lody truskawkowe dla alergików i nie tylko polecają się na podwieczorek 🙂
Emilka jakiś czas jadła sorbety w których była informacja, że może zawierać mleko. Będąc gdzieś w drodze było wygodnie zjeść takie lody. Ostatecznie okazało się, że pojawiła się po nich silna alergia. Ustaliłyśmy, że znowu będę robić jej domowe.
Wykorzystałam do tego foremki z ikei 🙂
Dodałam różdżek truskawkowych od @helpa.czarymamy Natomiast napój roślinny można wybrać dowolny.
Emilce bardzo posmakowały. Mąż też ich próbował i był zaskoczony, że sorbety a takie smaczne.
A czy Wy lubicie takie sorbety? 🙂
Składniki na bezglutenowe lody truskawkowe:
- 200 ml napoju roślinnego ( wybrałam owsiany bezglutenowy)
- 2 łyżki różdżek smaku truskawkowych od helpy
- 1 łyżeczka ksylitolu lub innego słodziwa
Porcja na 3 lody
Przepis na bezglutenowe lody truskawkowe:
1) Wymieszać wszystkie składniki i zblendować.
2) Przelać do pojemników i dać do zamrażarki 🙂
bez jajek
bez mleka
czary mamy
lody bezglutenowe
lody truskawkowe
różdżki smaku
sorbet truskawkowy
truskawka
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz