- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Bezglutenowe gofry brzoskwiniowe polecają się na śniadanie lub podwieczorek 😊
Przychodzę dzisiaj do Was z przepisem na bezglutenowe gofry brzoskwiniowe. Tym razem w wersji z uniwersalną mąką bezglutenową z firmy bezgluten. Aktualnie możną ją dostać w biedronce w promocyjnej cenie 😊 Emilka bardzo polubiła te gofry. Kolega od Emilki też jest smakoszem tych gofrów 😀 Najchętniej jedzą je z dżemem truskawkowym.
A Wy z jakimi dodatkami lubicie najbardziej gofry? 😊
Z podanej porcji wychodzą 3 gofry a 1 gofr zawiera:
Energia: 343 kcal
Białko: 1,2 g
Węglowodany: 71,9 g
Tłuszcz: 5,91 g
Składniki na bezglutenowe gofry brzoskiwiniowe:
- 2 miękkie brzoskwinie
- 300 ml napoju owsianego bezglutenowego lub innego roślinnego
- 200 g mąki uniwersalnej bezglutenowej z firmy bezgluten
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Przepis na bezglutenowe gofry brzoskiwiniowe:
- Wlać do miski napój roślinny, dodać mąkę uniwersalną bezglutenową. Dodać pokrojone brzoskwinie. Wszystko dokładnie zblendować. Pozostawić na ok. 10 minut do zgęstnienia ciasta.
- Gofrownicę posmarować łyżką oleju rzepakowego i nagrzać. Nałożyć ciasto chochlą wypukłą stroną łyżki. Piec przez ok. 6-7 minut zależnie od mocy gofrownicy.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz