Przepis na bezglutenowe gofry brzoskwiniowe

Bezglutenowe gofry brzoskwiniowe polecają się na śniadanie lub podwieczorek  😊

Przychodzę dzisiaj do Was z przepisem na bezglutenowe gofry brzoskwiniowe. Tym razem w wersji z uniwersalną mąką bezglutenową z firmy bezgluten.  Aktualnie możną ją dostać w biedronce w promocyjnej cenie 😊 Emilka bardzo polubiła te gofry. Kolega od Emilki też jest smakoszem tych gofrów 😀  Najchętniej jedzą je z dżemem truskawkowym.

A  Wy z jakimi dodatkami lubicie najbardziej gofry? 😊


Z podanej porcji wychodzą 3 gofry a 1 gofr zawiera:

Energia: 343 kcal
Białko:  1,2 g
Węglowodany: 71,9 g
Tłuszcz: 5,91 g

Składniki na bezglutenowe gofry brzoskiwiniowe:

  • 2 miękkie brzoskwinie
  • 300 ml napoju owsianego bezglutenowego lub innego roślinnego
  • 200 g mąki uniwersalnej bezglutenowej z firmy bezgluten
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
Przepis na bezglutenowe gofry brzoskiwiniowe:
  1.   Wlać do miski napój roślinny, dodać mąkę uniwersalną  bezglutenową. Dodać pokrojone brzoskwinie. Wszystko dokładnie zblendować. Pozostawić na ok. 10 minut do zgęstnienia ciasta. 
  2.  Gofrownicę posmarować łyżką oleju rzepakowego i nagrzać. Nałożyć ciasto chochlą wypukłą stroną łyżki. Piec przez ok. 6-7 minut zależnie od mocy gofrownicy. 


Komentarze