- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Dzisiaj mam dla Was przepis na gofry truskawkowe :) Z podanej porcji wychodzą 4 gofry.
Wykorzystałam do nich liofilizowane truskawki. Można użyć te z helpy od czary mamy lub bezglutenowe z firmy frupp.
Jeśli chodzi o te różdżki truskawkowe z czary mamy to je najlepiej zamówić przez internet. Zazwyczaj zamawiam je z allegro lub z apteki melissa.
Emilce bardzo posmakowały :) Mam też małego fana tych gofrów. Kolega od Emilki powiedział, że są to pychotki :)
A jak Wam podoba taka wersja gofrów? 🙂
Składniki na bezglutenowe gofry truskawkowe:
- 500 ml dowolnego napoju roślinnego
- 300 g mąki uniwersalnej bezglutenowej mix cake z firmy balviten
- 3-4 łyżki rozdrobnionych lifilizowanych truskawek np od helpy
- 1 łyżka ksylitolu
- 1 łyżka oleju rzepakowego
Przepis na bezglutenowe gofry truskawkowe:
1) Wlać do miski napój roślinny, dodać mąkę bezglutenową, różdżki truskawkowe i ksylitol. Wszystko dokładnie zblendować. Pozostawić na ok. 10 minut do zgęstnienia ciasta.
2) Gofrownicę posmarować łyżką oleju rzepakowego i nagrzać. Nałożyć ciasto chochlą wypukłą stroną łyżki. Piec przez ok. 6-7 minut zależnie od mocy gofrownicy.
bez glutenu
bez jajek
bez mleka
gofry bez jajek
gofry bez mleka
gofry bezglutenowe
gofry truskawkowe
lifolizowane owoce
śniadanie
truskawki
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz