- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Szybka do zrobienia fasolka po bretońsku poleca się na obiad :)
Ostatnio to jedno z moich ulubionych dań :) Sycące, smaczne i szybkie do przygotowania. Podaje je z bezglutenowym chlebem. To w sumie taka inspiracja też przywieziona z wakacji. Tam przypomniałam sobie jak to danie jest smaczne.
A czy Wy lubicie fasolkę po bretońsku? :)
Składniki szybką na fasolkę po bretońsku:
- 2 dowolne kiełbasy
- 2 puszki fasoli białej
- 0,5 cebuli
- 2 puszki pomidorów krojonych w puszce
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
Przepis na szybką fasolkę po bretońsku:
1) Kiełbasę i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Fasolę białą odsączyć na sitku.
2) Na łyżeczce oleju rzepakowego smażyć przez ok. 4 minuty kiełbasę i cebulę. Dodać pomidory w puszce, odsączoną białą fasolę. Gotować wszystko przez 30 minut. Dodać odrobinę wody i co jakiś czas mieszać.
3) Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę oregano.
bez jajek
bez mleka
bezglutenowy obiad
fasolka po bretońsku
sos pomidorowy
szybki obiad
wegański obiad
wege
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz