Przepis na szybką fasolkę po bretońsku

Szybka do zrobienia fasolka po bretońsku poleca się na obiad :)

Ostatnio to jedno z moich ulubionych dań :) Sycące, smaczne i szybkie do przygotowania.  Podaje je z bezglutenowym chlebem.  To w sumie taka inspiracja też przywieziona z wakacji. Tam przypomniałam sobie jak to danie jest smaczne. 

A czy Wy lubicie fasolkę po bretońsku?  :)


Składniki szybką na fasolkę po bretońsku:

- 2 dowolne kiełbasy

- 2 puszki fasoli białej

- 0,5 cebuli

- 2 puszki pomidorów krojonych w puszce

- 1 łyżeczka oregano 

- 1 łyżeczka oleju rzepakowego 


Przepis na szybką fasolkę po bretońsku:

1)  Kiełbasę i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Fasolę białą odsączyć na sitku. 

2) Na łyżeczce oleju rzepakowego smażyć przez ok. 4 minuty kiełbasę i cebulę.  Dodać pomidory w puszce,  odsączoną białą fasolę. Gotować wszystko przez 30 minut.  Dodać odrobinę wody i co jakiś czas mieszać.

3) Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę oregano. 



Komentarze