- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Mam dzisiaj dla Was propozycję na dżem z rabarbaru i jagód :) Jak przygotowywałam mufinki to zostało mi coś rabarbaru i postanowiłam go wykorzystać na dżem :)
Emilka z początku nie była do niego przekonana. Ostatecznie w wersji z mufinką zdecydowanie jej posmakował :) Warto go zrobić przy okazji mufinek z rabarbarem.
Jak Wam się podoba takie połączenie jagód I rabarbaru? :)
Składniki na dżem z rabarbarem i jagodami:
- 3 małe łodygi rabarbaru
- 300 g mrożonych jagód
- 200 ml wody
- 2 łyżki ksylitolu lub innego słodziwa
Przepis na dżem z rabarbarem i jagodami:
1) Rabarbar pokroić na kawałki. Następnie gotować rabarbar i jagody w małej ilości wody przez 20 minut.
2) Pod koniec gotowania dodać siemię lniane i ksylitol. Dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Można też pod koniec zblendować.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz