- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Ciasteczka owsiane z bananem polecają się na podwieczorek :)
Przepis ten opracowywałam jeszcze przed wyjazdem tylko nie zdążyłam go tu wrzucić. Zostało mi bananów w nadmiarze i dlatego zdecydowałam się je przygotować :) Emilka nie mogła ich spróbować, bo ma jeszcze alergię na banana. Jednak dla niej zrobiłam z gruszką i też posmakowały 🙂
Z mężem je uwielbiamy i znikają bardzo szybko ;) Z tego powodu robię mniejszą porcję.
Jak Wam podoba pomysł na takie ciasteczka? :)
Składniki na bezglutenowe owsiane ciasteczka z bananem:
- 100 g płatków owsianych bezglutenowych
- 1 banan
- 30 g mąki owsianej bezglutenowej
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 3 łyżki gorącej wody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przepis na bezglutenowe owsiane ciasteczka z bananem:
1) Wsypać do miski płatki owsiane, mąkę owsianą, proszek do pieczenia. Dodać banana rozgniecionego widelcem.
2) Zamiast jajka przygotować zaczyn: wymieszać dokładnie łyżkę siemienia lnianego z 3 łyżkami gorącej wody.
3) Wykonany zaczyn dodać pozostałych składników i dokładnie je wymieszać.
4) Piec w temperaturze w 180 stopni przez ok. 15 minut.
bez glutenu
bez jajek
bez mleka
bezglutenowe ciasteczka
ciasteczka owsiane
ciasteczka z bananem
podwieczorek
przekąska
zdrowa przekąska
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz