- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Placki z mango polecają się na podwieczorek lub śniadanie :)
Mam dzisiaj dla Was obiecany przepis na placki z mango. Pomysł wyszedł zupełnie spontanicznie :) Będąc w lidlu zauważyłam puszkę pulpy z mango. Okazało się, że nie jest dodatkowo słodzona cukrem i zdecydowałam ją zabrać. I przyszedł mi pomysł, żeby zrobić z niej takie placki. Pulpa jest z firmy QF i pisze pulpa mango alphonso. Emilce te placki posmakowały. Przygotowałam nam je dzisiaj na śniadanie. Wychodzi bardzo dużo tych placków i zajadaliśmy je wszyscy :) Siemię lniane najlepiej mi się sprawdza z firmy lenvitol i je można znaleźć np w Carrefour.
A czy Wy też lubicie takie śniadania bardziej na słodko?
Składniki na placki z mango bez mleka i bez glutenu:
- 300 ml napoju owsianego bezglutenowego lub innego napoju roślinnego
- 100 g pulpy z mango
- 150 g mąki ryżowej
- 100 g skrobii ziemniaczanej
- 1 łyżka siemienia lnianego
- odrobina oleju rzepakowego
Przepis na placki z mango bez mleka i bez glutenu:
1) Do misiki umieścić napój owsiany i pulpę z mango. Następnie dodać mąkę ryżową, skrobię ziemniaczaną, siemię lniane. Wszystko dokładnie zblendować. Odstawić na 5 minut do zgęstnienia.
2) Pierwsze placki smażyć na małej ilości oleju rzepakowego. Smażyć tak po 3 placki. Nalewać małe porcje ciasta. Kolejne placki smażyć już bez tłuszczu. Przy smażeniu bez tłuszczu wystarczy pozostawić je tak po minutę z każdej strony.
bez jajek
bez mleka
bezglutenowe
deser
pancakes
pancakes z mango
placki
placki z mango
podwieczorek
śniadanie
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz