- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Dzisiaj mam dla Was propozycję śniadania na słodko :) Będą to gruszki w cieście naleśnikowym. Emilce bardzo smakowało. Zjadła chętnie nawet 2 dni z rzędu takie same śniadanie :)
Składniki na bezglutenowe gruszki w cieście naleśnikowym:
- 80 g mąka ryżowa
- 50 g mąki owsianej bezglutenowej
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 200 ml napoju owsianego bezglutenowego (użyłam z firmy hafer)
- ok. 700 g gruszek
- odrobina oleju rzepakowego
Przepis na bezglutenowe gruszki w cieście naleśnikowym:
1) Gruszki obrać ze skóry i pokroić na kawałki.
2) Przygotować ciasto naleśnikowym. Do miski wlać najpierw napój owsiany a następnie wsypać wszystkie mąki. Dokładnie zblendować. Odstawić na 10 minut, żeby masa jeszcze trochę zgęstniała.
3) Na patelni rozprowadzić małą ilość oleju rzepakowego i podgrzewać. Zanurzyć gruszki w cieście naleśnikowym i smażyć. Jak zobaczymy, że ciasto ścięło to obrócić na drugą stronę. Kolejne gruszki w cieście już smażyć na suchej patelni.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz