Przepis na wegańską nutelle

 Mam dzisiaj dla Was obiecany przepis na nutelle z ciecierzycy:) Emilka też go próbowała i tak dorwała do miseczki, że nie chciała jej oddać:) Natomiast mąż był nieźle zaskoczony jak się dowiedział, że w tym kremie jest też ciecierzyca.  Super smakuje z chrupkim wafelkiem kukurydzianym :) Wykorzystałam erytrytol ze względu na zerowy indeks glikemiczny. 


Składniki na wegańską nutelle:

  • 200 g ciecierzycy ze słoika lub z puszki
  • 50 ml mleka owsianego bezglutenowego 
  • 3 łyżki karobu
  • 2 łyżki erytrytolu lub innego słodziak


Przepis na wegańską nutelle:

  1.  Ciecierzycę odsączyć z puszki i dokładnie wypłukać w zimnej wodzie.
  2.  Do miski umieścić odsączoną ciecierzycę, 3 łyżki karobu i 2 łyżki erytrytolu i wszystkie składniki dokładnie zblendować. 





Komentarze