- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Mam dzisiaj dla Was obiecany przepis na nutelle z ciecierzycy:) Emilka też go próbowała i tak dorwała do miseczki, że nie chciała jej oddać:) Natomiast mąż był nieźle zaskoczony jak się dowiedział, że w tym kremie jest też ciecierzyca. Super smakuje z chrupkim wafelkiem kukurydzianym :) Wykorzystałam erytrytol ze względu na zerowy indeks glikemiczny.
Składniki na wegańską nutelle:
- 200 g ciecierzycy ze słoika lub z puszki
- 50 ml mleka owsianego bezglutenowego
- 3 łyżki karobu
- 2 łyżki erytrytolu lub innego słodziak
Przepis na wegańską nutelle:
- Ciecierzycę odsączyć z puszki i dokładnie wypłukać w zimnej wodzie.
- Do miski umieścić odsączoną ciecierzycę, 3 łyżki karobu i 2 łyżki erytrytolu i wszystkie składniki dokładnie zblendować.
bez glutenu
bez jajek
bez mleka
karob
krem czekoladowy
nutella
nutella z ciecierzycy
podwieczorek
śniadanie
wegańska nutella
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz