- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Dzisiaj mam dla Was propozycję na szybki obiad. Będzie to pstrąg z ryżem brązowym i warzywami :) Przepis jest bardzo szybki. Emilka jakiś czas miała alergię na pstrąga. Jednak po skończeniu 3 lat już minęła jej ta alergia. I te danie jest u nas teraz raz w tygodniu.
Ryby warto wprowadzić do diety i jeść je chociaż raz lub 2 razy w tygodniu. Istotne ze względu na nisko nasycone kwasy tłuszczowe omega 3 (epa, dha). Kwasy te obniżają poziom cholesterolu i zapobiegają miażdżycy. Ryby też są bogate w witaminę D.
Ryż brązowy spożywam w mniejszej ilości co jakiś czas ze względu na zawartość arsenu. Nie rezygnuje z niego zupełnie, bo to też dobry składnik diety.
A czy wy lubicie rybę na obiad? :)
Składniki na pieczonego pstrąga:
- pstrąg tęczowy patroszony
- pieprz kolorowy z młynka
- cytryna
Przepis na pieczonego pstrąga:
1) Do pstrąga umieścić pieprz kolorowy na zewnątrz i wewnątrz, dodać też odrobinę soku z cytryny. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
2) Piec w pstrąga w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni (góra-dół) przez 35 minut.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz