Przepis na koktajl z bananem i awokado


 Dzisiaj mam dla Was propozycję na szybki koktajl. Fajnie  się sprawdzi na śniadanie lub podwieczorek. Emilka też go spróbowała i nie potrafiła się od niego oderwać  :) 

Awokado bogate jest w kwasy tłuszczowe jednonienasycone. To są dobre tłuszcze, które pomagają zrównoważyć dobry ze złym cholesterolem. Polecany osobom cierpiącym na nadciśnienie oraz chorych na miażdżycy. Posiada znaczną zawartość potasu, wapnia, fosforu,  kwasu foliowego oraz witamin B6, C, E oraz K. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika dzięki czemu szybciej będziemy czuć sytość. 


Składniki na koktajl z bananem i awokafo:

- 100 ml mleka owsianego bezglutenowego 

- 2 banany

- 1 dojrzałe awokado


Przepis  na koktajl z bananem i awokado:

1) Obrać ze skórki awokado i pokroić na kawałki. Pokroić banany na kawałki. 

2) Dolać 100 ml mleka owsianego i dokładnie zblendować. 


Komentarze