- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Została mi w lodówce jeszcze gruszka z dnia wcześniejszego której Emilka nie zjadła. Jako, że nie lubię marnować jedzenia to zdecydowałam, żeby jakoś ją wykorzystać. Wtedy przyszła mi inspiracja na pancakes z gruszką :) Wychodzą one doskonałe i są miękkie. Mały smakosz zdecydowanie je polubił nawet bardziej niż naleśniki :)
Składniki na wegańskie pancakes z gruszką:
- 200 g gruszki (waga po obraniu, ok. 2 gruszki)
- 150 g mąki uniwersalnej bezglutenowej z firmy bezgluten
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 250 ml mleka owsianego bezglutenowego (użyłam z firmy hafer)
Przepis na wegańskie pancakes z gruszką:
- Obrać gruszki ze skórki i pokroić na kawałki.
- Do miski wlać mleko owsiane. Następnie dodać mąkę uniwersalną z firmy bezgluten, mąkę kukurydzianą oraz gruszkę. Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Odstawić na 5 minut do zgęstnienia. Powstanie masa gęstsza jak na naleśniki.
- Pierwsze pankcakes smażyć na małej ilości oleju rzepakowego. Smażyć tak po 3 pancakes. Nalewać małe porcje ciasta. Kolejne pankcakes smażyć już bez tłuszczu. Przy smażeniu już bez tłuszczu wystarczy pozostawić je tak po minutę z każdej strony.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz