- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Dzisiaj mam dla Was propozycję na bezglutenowe placki z kalafiora. Co jakiś czas lubię wracać do tego dania. Mąż nie przepada za kalafiorem w żadnej postaci i dlatego razem z Emilka tylko je zajadamy ;) Płatki owsiane dodają im fajnego posmaku :) Przepisu na farsz do pierogów jeszcze nie zdążyłam powtórzyć. Jednak w tym tygodniu na pewno go Wam wrzucę :)
Składniki na bezglutenowe placki z kalafiora:
Przepis na bezglutenowe placki z kalafiora:
- Przygotować roztwór, który ma zastąpić jajka: 2 łyżki siemienia lnianego wymieszać na papkę z 6 łyżkami gorącej wody. Odstawić na 5 minut.
- Na drobnych oczkach tarki rozdrobnić kalafior. Dodać płatki owsiane, mąkę kukurydzianą, olej rzepakowy, roztwór siemienia lnianego. Wszystko wymieszać na gładką masę.
- Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i uformować kotlety. Piec przez ok. 18- 25 minut (góra- dół) w 200 stopniach do zarumienienia.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz