- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Dzisiaj zgodnie z obietnicą mam dla Was przepis na pancakes jagodowe :) Wykorzystałam do nich różdżki smaku jagodowe z firmy helpa czary mamy. Mały smakosz był nimi zachwycony. Dobrze pilnowała, żeby tata za dużo jej nie wyjadł ;) Robiłam w wersji z mąką uniwersalną bezglutenową z firmy probio oraz bezgluten i z każdej z nich wyszły pyszne :)
Składniki na bezglutenowe wegańskie pancakes jagodowe:
- 150 ml mleka owsianego bezglutenowego (użyłam z firmy hafer)
- 100 g mąki uniwersalnej bezglutenowej (z firmy probio lub bezgluten)
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 łyżka różdżek smaku jagodowych z helpa czary mamy
- olej rzepakowy
Przepis na bezglutenowe wegańskie pancakes jagodowe:
- Wlać najpierw mleko owsiane. Następnie dodać mąkę uniwersalną bezglutenową i kukurydziana. Wsypać łyżkę smaku jagodową. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką lub blenderem. Odstawić na 10 minut. Powstanie masa gęstsza jak na naleśniki.
- Pierwsze pankcakes smażyć na małej ilości oleju rzepakowego. Smażyć tak po 3 pancakes. Nalewać małe porcje ciasta. Kolejne pankcakes smażyć już bez tłuszczu. Przy smażeniu już bez tłuszczu wystarczy pozostawić je tak po minutę z każdej strony.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz