- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Dzisiaj mam propozycje na szybkie śniadanie. Będą to gruszki w cieście naleśnikowym :) Można też zrobić je z jabłkiem. Emilka teraz chora i staram przygotowywać szybsze dania. Nagle rozbolało ją gardło a kolejnego dnia doszła gorączka i katar. Teraz już czuje trochę lepiej :)
Składniki na wegańskie gruszki w cieście:
- 250 ml mleka owsianego
- 4 gruszki
- 150 g mąka ryżowa
- 100 g skrobia z tapioki
- 1 łyżka siemienia lnianego
- olej rzepakowy
Zapraszam Was do pobrania darmowego ebooka na 12 przepisów. Wystarczy zapisać się do newslletera, żeby go otrzymać :)
Przepis na wegańskie gruszki w cieście:
- Obrać gruszki ze skóry i pokroić na kawałki.
- Przygotować ciasto naleśnikowe. Do miski wlać 250 ml mleka owsianego, dodać mąkę ryżową, skrobię z tapioki i łyżkę siemienia lnianego. Wszystko dokładnie zblendować. Powstanie gęste ciasto. Gdyby było zbyt rzadkie to dodać jeszcze odrobinę mąki.
- Gruszki zanurzyć w cieście naleśnikowym i smażyć z każdej strony na nie wielkiej ilości oleju rzepakowego.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz