Przepis na wegańskie gruszki w cieście

 Dzisiaj mam propozycje na szybkie śniadanie. Będą to gruszki w cieście naleśnikowym :) Można też zrobić je z jabłkiem.  Emilka teraz chora i staram przygotowywać szybsze dania. Nagle rozbolało ją gardło a kolejnego dnia doszła gorączka i katar. Teraz już czuje trochę lepiej :) 

Składniki na wegańskie gruszki w cieście:

  • 250 ml mleka owsianego
  • 4 gruszki
  • 150 g mąka ryżowa
  • 100 g skrobia z tapioki
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • olej rzepakowy

Zapraszam Was do pobrania darmowego ebooka na 12 przepisów. Wystarczy zapisać się do newslletera, żeby go otrzymać :) 


Przepis na wegańskie gruszki w cieście:

  1.  Obrać gruszki ze skóry i pokroić na kawałki.
  2.  Przygotować ciasto naleśnikowe. Do miski wlać 250 ml mleka owsianego, dodać mąkę ryżową, skrobię z tapioki i łyżkę siemienia lnianego. Wszystko dokładnie zblendować. Powstanie gęste ciasto. Gdyby było zbyt rzadkie to dodać jeszcze odrobinę mąki.
  3.  Gruszki zanurzyć w cieście naleśnikowym i smażyć z każdej strony na nie wielkiej ilości oleju rzepakowego. 



Komentarze