- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Dzisiaj mam propozycję na podwieczorek :) Będzie to brownie z karobem. Emilka nazwała go ciastem czekoladowym. Faktycznie też smakuje jak brownie czekoladowe. Jak go dostała to jej jedyny komentarz jedząc to był "mniam, mniam" :) Zdecydowanie do tego ciasta będę wracać częściej :)
Składniki na wegańskie brownie z karobem:
- 100 g mąka ryżowa (użyłam z firmy bezgluten)
- 100 g mąka gryczana (użyłam z firmy bezgluten)
- 30 g skrobia ziemniaczana
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 3 łyżki karobu
- 5 g proszku do pieczenia bezglutenowego
- 230 ml wody (temperatura ok. 35 stopni)
- 40 ml oleju rzepakowego
Przepis na wegańskie brownie z karobem:
- Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni.
- Wsypać do miski wszystkie suche składniki: mąka ryżowa, mąka gryczana, skrobia ziemniaczana, cukier trzcinowy, karob, proszek do pieczenia. Wymieszać je wszystkie dokładnie przy użyciu łyżki.
- Dolewać stopniowo wodę i mieszać przy użyciu miksera. Następnie dodać 40 ml oleju rzepakowego i wymieszać dokładnie mikserem.
- Małą keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przy użyciu łyżki umieścić ciasto do ksekówki.
- Piec w temperaturze 180 stopni (góra-dół) przez 45 minut.
bez glutenu
bez jajek
bez mleka
ciasto czekoladowe
ciasto z karobem
karob
podwieczorek
wegański deser
wege
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz