- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Dzisiaj chciałabym zaproponować paluszki gryczane. Robiłam je już kilka razy i Emilka zawsze chętnie je zjadła. Dziś je zrobiłam przed wyjściem na plac zabaw i dlatego zdjęcie już plenerowe ;) Wcześniej zawsze szybko znikały i nie zdążyłam nigdy zdjęcia zrobić. Emilka nazwała je frytkami :)
Zapraszam do pobrania darmowego ebooka, który można otrzymać w zamian za zapis do newslletera :)
Składniki na wegańskie paluszki gryczane:
- 100 g mąka gryczana
- 40 g skrobia z tapiokii
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki słodkiej papryki
- 0.5 łyżeczki kurkumy
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 110 ml wody
Przepis na wegańskie paluszki gryczane:
1) Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki: mąka gryczana, skrobia z tapiokii, siemię lniane, płatki drożdżowe nieaktywne, papryka słodka, kurkuma, proszek do pieczenia.
2) Do suchych składników dodać mokre: olej rzepakowy i woda. Wszystko dokładnie wymieszać.
3) Ręcznie uformować paluszki i piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 180 stopni ( góra-dół) przez 15 minut.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz