- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Owoce zapiekane pod bezglutenową kruszonką🤭
Emilka bardzo lubi ten deser. Szczególnie ze względu na jagody. A ja to już zupełnie go uwielbiam. Kruszonka jest pyszna 😋 Szczególnie fajne w nim to połączenie słodko-kwaśne.
A jaki jest Wasz ulubiony deser? 🙂 Lubicie takie słodko-kwaśne połączenia?
Składniki na owoce zapiekane pod kruszonką:
- 300 g mrożonych jeżyn
- 300 g mrożonych jagód
- ok. 6 łyżek płatków owsianych
Składniki na kruszonkę:
- 100 g mąki owsianej bezglutenowej
- 40 g zimnego oleju rzepakowego
- 2 łyżki cukru trzcinowego
Przepis na owoce zapiekane pod kruszonką:
- Przygotować najpierw kruszonkę. Wymieszać dokładnie mąkę owsianą, zimny olej rzepakowy i cukier trzcinowy.
- Na wolnym ogniu w małej ilości wody wolno gotować osobno jeżyny i jagody przez ok. 10 minut.
- Naczynie żaroodporne wyłożyć płatkami owsianymi. Ilość zależna od wielkości naczynia żaroodpornego. U mnie to było 6 łyżek płatków. Odsączyć z wody jeżyny i jagody. Umieścić je na płatkach owsianych. Na owoce nałożyć kruszonkę.
- Piec w temperaturze 180 stopni (góra-dół) przez 40 minut.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz