- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Mam dziś propozycję na ciasteczka jaglano-owsiane :) Ostatnio dla siebie kupiłam ciasteczka jaglane i starałam się je zrobić podobnie tak, żeby Emilka też mogła. Nie udało się ich tak podobnie zrobić, ale wyszły nawet smaczniej niż te kupne :) Mały smakosz też je chętnie zjadł :)
Zapraszam do pobrania darmowego ebooka, który można otrzymać w zamian za zapis do newslettera :)
Składniki na ciasteczka jaglane bez mleka i jajek:
- 100 g płatków owsianych bezglutenowych
- 40 g płatków jaglanych bezglutenowych
- 100 g moreli suszonych niesiarkowanych
- 300 ml mleka owsianego bezglutenowego (np. z firmy hafer)
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 3 łyżki gorącej wody
Przepis na ciasteczka jaglane bez mleka i jajek:
- Morele suszone zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut. Pokroić morele na drobne kawałki.
- Do miski wlać 300 ml mleka owsianego. Wsypać płatki jaglane i owsiane. Dokładnie wymieszać. Przygotować zaczyn: 1 łyżka siemienia lnianego z 3 łyżkami gorącej wody i dokładnie go wymieszać. Zaczyn dodać do pozostałych składników. Dodać pokrojone morele. Wszystkie składniki ponownie dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut.
- Piec w temperaturze 180 stopni (góra-dół) przez 25 minut.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz