- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Tym razem mam propozycję na pankcakes z dżemem jagodowym :) Mały smakosz dzisiaj ma gorzej z apetytem i się jeszcze na to nie skusiła ;) no ale jak dla mnie to wyszły pyszne.
Składniki na wegańskie pankcakes:
- 1 szklanka mleka owsianego lub jaglanego
- 1 szklanka mąki uniwersalnej z firmy bezgluten
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przepis na wegańskie pankcakes:
- Mąkę uniwersalną najpierw dokładnie wymieszać z łyżeczką proszku do pieczenia.
- Dodać mleko i wymieszać składniki blenderem. Odstawić ciasto na 15 minut do zgęstnienia.
- Pierwszy pankcakes smażyć na małej ilości oleju rzepakowego. Nalewać małe porcje ciasta. Kolejne pankcakes smażyć już bez tłuszczu. Smażyć około minutę z każdej strony do zarumienienia.
Składniki na dżem jagodowy:
- 200 g jagód
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 2 łyżki siemienia lnianego
Przepis na dżem jagodowy:
- Jagody gotować w małej ilości wody przez 20 minut.
- Dodać 2 łyżki siemienia lnianego i łyżkę cukru trzcinowego. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę gotować.
- Zblendować dokładnie składniki i pozostawić w słoiczku do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz