- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Tym razem mam propozycję na ciasteczka gryczane. Emilka z początku wyjadała z nich tylko suszone morele ;) Jednak później bardziej się do nich przekonała i zaczęła jeść je w całości. Ciasteczka też mężowi bardzo smakowały i nawet mnie spytał czy już zrobiłam zdjęcie, bo chciał wiedzieć czy może już kolejne zjeść :)
Składniki na wegańskie ciasteczka gryczane:
- 100 g mąki gryczanej białej bezglutenowej
- 100 g moreli suszonych
- 50 g startej dyni
- 1 szklanka mleka owsianego
- 50 g gryki ekspandowanej
Przepis na wegańskie ciasteczka gryczane:
- Na tarce o grubych oczkach zetrzeć dynię i odmierzyć 50 g.
- Morele suszone zalać gorącą wodą i odstawić na 20 minut. Pokroić na drobne kawałki.
- Do miski wsypać najpierw mąkę gryczaną białą, startą dynię, pokrojone morele. Dodać mleko owsiane. Na samym końcu dodać grykę ekspandowaną i wszystkie składniki rękami dokładnie wymieszać.
- Zwilżonymi dłońmi formować ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni (góra-dół) przez 20 minut.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz