Przepis na wegański budyń waniliowy

Dziś mam propozycję na budyń waniliowy :) Emilka na jego widok z zachwytem powiedziała, że to mleczko :) Deser posmakował i chętnie zjadła :)

Zapraszam do pobrania darmowego ebooka, który można otrzymać w zamian za zapis do newslletera :)


Składniki na wegański budyń waniliowy:

  •  1 szklanka mleka owsianego (użyłam z firmy hafer)
  •  3 łyżki skrobi z tapioki
  •  1 łyżka cukru waniliowego

Przepis na wegański budyń waniliowy:
  1.  W małym rondelku na średnim ogniu gotujemy 3/4 szklanki mleka owsianego.
  2.  Pozostałe 1/4 szklanki zimnego mleka owsianego mieszamy na zimno z 3 łyżkami skrobi z tapioki. 
  3.  Jak mleko owsiane zacznie się gotować to przelać od razu w całości wymieszane mleko z skrobią z tapioki i mieszać cały czas energicznie aż do zgęstnienia ok. 3 minut. 
  4.  Dodać łyżkę cukru waniliowego i dokładnie wymieszać. 

Komentarze