- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Dziś mam propozycję na budyń waniliowy :) Emilka na jego widok z zachwytem powiedziała, że to mleczko :) Deser posmakował i chętnie zjadła :)
Zapraszam do pobrania darmowego ebooka, który można otrzymać w zamian za zapis do newslletera :)
Składniki na wegański budyń waniliowy:
- 1 szklanka mleka owsianego (użyłam z firmy hafer)
- 3 łyżki skrobi z tapioki
- 1 łyżka cukru waniliowego
Przepis na wegański budyń waniliowy:
- W małym rondelku na średnim ogniu gotujemy 3/4 szklanki mleka owsianego.
- Pozostałe 1/4 szklanki zimnego mleka owsianego mieszamy na zimno z 3 łyżkami skrobi z tapioki.
- Jak mleko owsiane zacznie się gotować to przelać od razu w całości wymieszane mleko z skrobią z tapioki i mieszać cały czas energicznie aż do zgęstnienia ok. 3 minut.
- Dodać łyżkę cukru waniliowego i dokładnie wymieszać.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz