- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Dzisiaj mam dla Was propozycję na galaretką morelową :) Można też wybrać inne owoce. Agar-agar wykorzystałam w płatkach. Zakupiłam go w sklepie ze zdrową żywnością.
Emilce galaertka bardzo smakowała i upomniała się nawet o dokładkę :) Z początku była zaskoczona tą konsystencją. Jadła pierwszy raz galaretkę. Ostatecznie mamy ustalone, że jutro ponownie mam ją przygotowywać :)
Składniki na wegańską galaretkę morelową:
- 200 g moreli (waga przed obraniem)
- 1 szklanka wody
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki agar agar
Przepis na wegańską galaretkę morelową:
- Morele obrać ze skórki i pokroić na kawałki. W garnku zalać szklanką wody i gotować przez 15 minut.
- Po ugotowaniu dodać 1 łyżkę cukru trzcinowego i wymieszać. Wszystkie składniki dokładnie zblendować.
- Ponownie gotować na średnim ogniu, dodać 2 łyżeczki agar i mieszać ciągle przez 4 minuty. Przelać do pucharków i odczekać do stężenia galaretki. Galaretki z agaru tężeją w temperaturze pokojowej.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz