Przepis na kisiel jagodowy

Dzisiaj mam dla Was propozycję na kisiel jagodowy :) Emilka uwielbia jagody. Nie byłam pewna czy też w takiej wersji je polubi, ale postanowiłam spróbować. Okazało się, że bardzo jej posmakowało. 

Składniki na kisiel jagodowy:
  •  200 g jagód
  •  3 łyżki skrobi z tapioki
  •  200 ml wody
  •  1 łyżka cukru trzcinowego

Przepis na kisiel jagodowy:
  1.  Wsypać jagody do garnka i zalać je 100 ml wody. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut.     Dodać łyżkę cukru trzcinowego. 
  2.  W szklance pozostałe 100 ml zimnej wody wymieszać dokładnie z 3 łyżkami skrobi z tapioki. 
  3.  Do gotujących się jagód wlać przygotowany wcześniej zaczyn wody z skrobią z tapioki. I   wymieszać go energicznie. 

Komentarze