- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Dzisiaj mam dla Was propozycję na kisiel jagodowy :) Emilka uwielbia jagody. Nie byłam pewna czy też w takiej wersji je polubi, ale postanowiłam spróbować. Okazało się, że bardzo jej posmakowało.
Składniki na kisiel jagodowy:
- 200 g jagód
- 3 łyżki skrobi z tapioki
- 200 ml wody
- 1 łyżka cukru trzcinowego
Przepis na kisiel jagodowy:
- Wsypać jagody do garnka i zalać je 100 ml wody. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut. Dodać łyżkę cukru trzcinowego.
- W szklance pozostałe 100 ml zimnej wody wymieszać dokładnie z 3 łyżkami skrobi z tapioki.
- Do gotujących się jagód wlać przygotowany wcześniej zaczyn wody z skrobią z tapioki. I wymieszać go energicznie.
Komentarze
Prześlij komentarz