- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Na dzisiaj mam propozycję na kopytka ziemniaczane :) Już jakiś czas ich nie
robiłam. Małemu smakoszowi się spodobały i nazwała je kluseczkami. Z tego talerza zjadła prawie wszystkie :)
Składniki na kopytka ziemniaczane:
- 0,5 kg ziemniaków (waga przed obraniem)
- 0,5 szklanki mąki ryżowej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Jak zrobić kopytka ziemniaczane:
- Ziemniaki obrać, gotować przez 30 minut i ostudzić. Rozgnieść je tłuczkiem lub przepuścić przez praskę.
- Do ziemniaków dodać 0,5 szklanki mąki ryżowej i 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Wyrobić dokładnie ciasto.
- Na stolnicy utworzyć wałek i nożem odcinać kopytka.
-
4. Gotować kopytka w lekko osolonej wodzie przez minutę od wypłynięcia.
Wyłowić je łyżką cedzakową.
Komentarze
Prześlij komentarz