- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Zostały mi jeszcze bataty i postanowiłam zrobić z nich zupę :) Zwykle robię z nich frytki, ale tym razem chciałam coś dla odmiany. Emilce zupka smakowała :) Jedynie smak jej pomylił i myślała, że to zupka z dyni :)
Składniki:
- 1,5 litra bulionu warzywnego (5 marchewek, 1 liść laurowy, 1 ziele angielskie, pół małej cebuli)
- 2 bataty (ok. 400 g)
- 2 ziemniaki (ok.200 g)
Przygotowanie:
- Do 1,5 litra wody dodać 5 pokrojonych marchewek, 1 liść laurowy, 1 ziele angielskie, pół małej cebuli. Gotować wszystko przez godzinę.
- Pokroić w małe plastry bataty i ziemniaki.
- Wyciągnąć marchewki i do bulionu warzywnego dać bataty i ziemniaki. Gotować przez 30 minut.
- Zmiksować zupę na gładki krem.
Komentarze
Prześlij komentarz