- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Mały smakosz lubi kaszę gryczaną i postanowiłam zrobić z niej kotlety. Ostatnio często Emilkę angażuje do pomocy w kuchni. Wtedy też chętniej próbuje nowe dania. I przy tych kotletach właśnie pomogła. Część składników z miski zjadła od razu na miejscu jeszcze przed zrobieniem ich :) Raz je przygotowałam w wersji z marchewką i brokułem a innym razem tylko z brokułem. Mały smakosz polubił obydwie wersje :) W wersji bez marchewki dodałam jedynie trochę więcej brokuła (ok. 5 różdżek).
Składniki:
- 0.5 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
- 1 ugotowana marchewka
- 3-4 różdżki brokuła
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 0.25 szklanki płatków owsianych
Przygotowanie:
- Kaszę gryczaną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Obrać marchewkę i gotować przez 30 minut. Brokuła gotować przez 20 minut.
- Do miski umieścić 0,5 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej, ugotowane warzywa, płatki owsiane. Wszystko zblendować. Uformować kotlety i ułożyć na papierze do pieczenia.
- Piec w 190 stopni (góra-dół) przez 30 minut.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz