- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Ten deser planowałam wrzucić w dniu dziecka. Jednak ostatecznie zdecydowałam dzień wcześniej, żeby była możliwość zakupu składników. Deser wyszedł pyszny. Mały smakosz jest nim zachwycony :) Zrobiłam go w piątek i zajadała go razem z tatą. W sobotę gdy ją spytałam co chciałaby na obiad to mi odpowiedziała, że te kulki które wczoraj jadła z tatą ;) W piątek wykorzystałam już resztkę tapioki i jagód. Z Emilką pojechałyśmy razem do sklepu, bo zależało jej na tym deserze. W pierwszym sklepie ich nie było. Dopiero udało się w kolejnym. Po zobaczeniu kulek z radością powiedziała "jest". Wczoraj ponownie to chętnie zajadała :) Jutro na dzień dziecka znowu planuje go zrobić na podwieczorek.
- 2,5 szklanki mleka owsianego
- 0,5 szklanki granulek tapioki
- ok. 150 g mrożonych jagód
Przygotowanie:
- Tapiokę w garnku wymieszać z mlekiem owsianym i odstawić na przynajmniej godzinę.
- Gotować cały czas mieszając na małym ogniu przez 40 minut. Kuleczki zrobią się przezroczyste a mleko gęste.
- Jagody mrożone z niewielką ilością wody gotować na małym ogniu przez 15 minut. Powstanie z tego gęsty sos.
- Do szklanki najpierw nałożyć mleko z tapioką a na górę nie wielką ilość sosu jagodowego.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz