- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Mam dla Was propozycję na królika duszonego z warzywami. Mały smakosz jest tym daniem zachwycony i królik już został prawie cały zjedzony ;) Dusiłam z cukinią i kalafiorem. Myślę, że to danie lepiej pasowałoby to z marchewką. Niestety brzoza cały czas pyli. Emilka marchewki nadal jeszcze nie może ze względu na alergię krzyżową.
Składniki:
Przygotowanie:
Składniki:
- udziec królika
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- odrobina soli i pieprzu (dla dzieci powyżej roku)
- 1 szklanka wody
- 1 mała cukinia
- ok. 100 g kalafiora
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego
Przygotowanie:
- Królika marynować z łyżeczką oleju rzepakowego, łyżeczką słodkiej papryki, odrobinę soli i pieprzu. Pozostawić w lodówce przynajmniej na 1 godzinę.
- Pokroić na drobno cebulę i cukinię na talarki.
- Na łyżeczce oleju rzepakowego chwilę smażyć cebulę oraz udziec królika.
-
4. Zalać szklanką wody i dusić pod przykryciem przez godzinę. W razie konieczności dolać trochę wody w trakcie duszenia. Dusić przez godzinę.
-
5. Dodać cukinię i kalafior. Dusić przez 20 minut.
-
6. Danie gotowe do podania dla małego smakosza :)
Komentarze
Prześlij komentarz