- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Emilka widząc przy śniadaniu, że mam bułkę powiedziała, że też by chciała. Te które jem są bezglutenowe. Niestety w składzie mają składniki, których nie może. Mąż zaproponował, że może zrobiłabym bułki gotowane na parze. Robiłam je pierwszy raz. I też pierwszy raz je jadłam ;) Przygotowałam najpierw jedno ciasto i wydawało mi, że z tego nic nie wyjdzie i zabrałam za robienie kolejnego ciasta. I w ten sposób udało zrobić pyszne bułeczki. Mały smakosz jest nimi zachwycony :)
Poniżej też dodałam zdjęcie mieszanki, którą wykorzystałam.
Składniki:
Poniżej też dodałam zdjęcie mieszanki, którą wykorzystałam.
Składniki:
- 250 g mąki uniwersalnej bezglutenowej z firmy bezgluten
- 250 g wody
- 7 g drożdży instant
Przygotowanie:
- Przesypać do miski mąkę oraz drożdże. Następnie stopniowo dolewać wodę i mieszać mikserem. Ważne, żeby temperatura wody wynosiła 30 stopni.
- Odstawić pod przykryciem ciasto na godzinę do wyrośnięcia.
- Stolnicę posypać mąką uniwersalną bezglutenową. Uformować bułki i obtoczyć je delikatnie w mące.
- Gotować na parze po 3 bułki przez 10 minut.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz