- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Składniki:
Przygotowanie:
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 0, 5 szklanki skrobi ziemniaczanej
- 1,5 szklanki moreli suszonych
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 0,25 szklanki oleju rzepakowego
- 1,5 szklanki mleka owsianego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
- Suszone morele zalać wrzątkiem i pozostawić na 5 minut, odcedzić i blendować na gładką papkę.
- W jednej misce wymieszać suche składniki: mąka, soda, proszek do pieczenia.
- W drugiej misce wymieszać mokre składniki: mus z moreli, olej, mleko owsiane, sok z cytryny.
- Mokre składniki wlać do suchych i szybko je wymieszać przy użyciu łyżki. Umieścić ciasto do 12 foremek i piec na 180 stopni (góra-dół) przez 25 minut. Ilość ciasta będzie duża i należy umieścić je po brzeg w foremkach.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz