- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Składniki:
- 2 pory
- 3 ziemniaki
- 0.5 małej cebuli
- 1.5 litra bulionu warzywnego
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Przygotować bulion warzywny. Do 1.5 litra wody dać 5 marchewek, 0.5 małej cebuli. Odrobinę soli i pieprzu. Gotować przez godzinę.
- Z porów odciąć koniec z korzeniem oraz część z rozwidlającymi się liścmi oraz zdjąć pierwszą ciemną warstwę. Umyj pory i osusz. Pokroić pory w cienkie krążki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kawałki.
- Z bulionu warzywnego wyciągnąć marchewki. Włożyć do niego pory i ziemniaki. Gotować przez 30 minut.
- Po ugotowaniu zblendować zupę.
Komentarze
Prześlij komentarz