- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Na dziś mam dla Was jeszcze propozycję na zupę krem cukiniową tym razem w innej wersji :) Wcześniej tą zupę przygotowywałam na bulionie z marchewką. Jednak zaczęła teraz pylić topola oraz brzoza. Emilka z powodu pylenia ma teraz alergię krzyżową na marchewkę, gruszkę i śliwki. Dlatego przygotowałam to danie w wersji bez marchewki :) Mały smakosz się skusił i smakowało :)
Składniki:
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- pół małej cebuli
- 1 łyżeczka kurkumy
- odrobina soli i pieprzu (dla dzieci powyżej roku)
Przygotowanie:
- Pokroić cukinię na talarki a cebulę na drobno.
- Na łyżce oleju rzepakowego chwile smażyć najpierw cebulę a następnie cukinię. Dodać łyżeczkę kurkumy oraz odrobinę soli i pieprzu.
- Zalać przegotowaną wodą tak, żeby cukinia została przykryta. Gotować przez 20 minut.
- Zblendować na gładki krem.
Komentarze
Prześlij komentarz