- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Składniki:
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 gruszka
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 4 łyżki zimnej wody
- 3 łyżki mąki ryżowej
Przygotowanie:
- Rozgrzać piekarnik do 180 stopni na termoobiegu
- Wypłukać w gorącej wodzie kaszę jaglaną i gotować przez 20 minut.
- Kaszę jaglaną i gruszkę wrzucić do blendera i wymieszać. Zrobić zaczyn: 2 łyżki mąki kukurydzianej z 4 łyżkami zimnej wody i wymieszać na papkę. Dodać do wymieszanej kaszy i gruszki.
- Dodać 3 łyżki mąki ryżowej. Jeśli masa będzie zbyt lejąca dodać jeszcze 2 łyżki mąki kukurydzianej.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i uformować placuszki. Piec 10-15 minut w 180 stopniach na termoobiegu.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Komentarze
Prześlij komentarz