Placki z kaszą jaglaną i gruszką

Składniki:
  •  1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  •  1 gruszka
  •  2 łyżki mąki kukurydzianej
  •  4 łyżki zimnej wody
  •  3 łyżki mąki  ryżowej 
Przygotowanie: 
  1.  Rozgrzać piekarnik do 180 stopni na termoobiegu
  2.  Wypłukać w gorącej wodzie kaszę jaglaną i gotować przez 20 minut. 
  3.   Kaszę jaglaną i gruszkę wrzucić do blendera i wymieszać.  Zrobić zaczyn: 2 łyżki mąki kukurydzianej z 4 łyżkami zimnej wody i wymieszać na papkę. Dodać do wymieszanej kaszy i gruszki. 
  4.  Dodać 3 łyżki mąki ryżowej. Jeśli masa będzie zbyt lejąca dodać jeszcze 2 łyżki mąki kukurydzianej. 
  5.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i uformować placuszki. Piec 10-15 minut w 180 stopniach na termoobiegu. 

Komentarze